fbpx
LOADING

Kolme tapaa löytää oma unelma-asiakas

Kolme tapaa löytää oma unelma-asiakas

by Mikko syyskuu 11, 2018
unelma-asiakas

Internetin yksi upeimmista ominaisuuksista on kokoontumisen merkityksen muuttaminen. Kun aiemmin erilaiset yhteisöt joutuivat kokoontumaan pelkästään fyysisesti kasvotusten tiettyyn ajankohtaan, netti on muuttanut tavan nähdä ja tavata unelma-asiakas melko lailla täydellisesti.

Lukuaika: 4 minuuttia

Meidän ei tarvitse tänä päivänä poistua kotoamme päästäksemme keskustelemaan meitä kiinnostavista asioista saman henkisten ihmisten kanssa. Voimme lisäksi tehdä tämän juuri sellaiseen aikaan kuin meille itsellemme parhaiten sopii.

Nämä seikat mahdollistaa erilaiset internetiä hyödyntävät yhteisöpalvelut, foorumit ja blogit.

Yhteisöpalveluihin kuuluvat erilaiset sosiaalisen median kanavat kuten Facebook, Instagram ja LinkedIn. Esimerkiksi Facebookin sisältämiin ryhmiin voi kuulua kymmeniä tuhansia samasta aiheesta innostuneita ja kiinnostuneita henkilöitä. Aivan yhtä lailla myös erilaiset yhden ison teeman ympärillä pyörivät foorumit keräävät vastaavanlaisia käyttäjämääriä.

Esimerkki:

Jos olit kiinnostunut vaikkapa jääkiekkokorteista 1990-luvun puolivälissä miesten MM-kisojen mestaruuden inspiroimana, olit melko lailla sidottu maantieteelliseen sijaintiin korttien vaihtamisen tai kaupankäynnin osalta.

Koulut olivat yksi suosituimmista paikoista tätä varten – mikäli tällöin jo/vielä kouluja kävit. Muita tarpeeksi luotettavia vaihtoehtoja ei oikeastaan ollut, poislukien ehkä kerran vuodessa järjestettävät alan messut tai muut vastaavat tapahtumat.

Jääkiekkokorttien vaihtamiselle ja ostamiselle on vastaavanlaisessa tapauksessa tänä päivänä useita eri mahdollisuuksia. Voit käydä keskustelua ja kauppaa korteista käytännössä ympäri jääkiekkoilevan maailman verkon välityksellä erilaisissa portaaleissa ja sivustoilla.

Lisäksi kortit liikkuvat luotettavasti ja suhteellisen kustannustehokkaasti toisille ihmisille jopa mantereiden välillä.

Tämä alustus tekee oman liiketoiminnan unelma-asiakkaan löytämisen todella paljon helpommaksi verrattuna aikaan ennen internetiä. Nyt tiedämme ripeän googlettelun ja pikaisen facebookkailun perusteella sen, miten voimme, ainakin teoriassa, päästä käsiksi tuhansiin unelma-asiakkaisiin muutaman minuutin kuluessa.

Tutustumme tässä artikkelissa siis unelma-asiakkaan löytämiseen 3 pointin avulla.

Pointti #1: Määritä kohdeyleisö sisältäen unelma-asiakas

kohdeyleisöKohdeyleisön määrittäminen aikaa ennen internetiä oli melkoista yleistämistä. Jouduimme mainostamaan telkkarissa, radiossa tai lehdissä sen perusteella, mitä eri mediat meille kohdeyleisöistään kertoivat: Tätä ohjelmaa katsovat 35-44 – vuotiaat kotiäidit tai tätä lehteä lukevat menestyvät bisnesmiehet ikähaarukalla 40-60v.

Internet on antanut meille todella hyvän alustan kohdeyleisön tarkkaan määrittämiseen ja palvelemiseen. Sama putiikki voi mainostaa useammallekin kohdeyleisölle eri mainosten kautta.

Esimerkki:

Jos verkkokauppa myy eläinten ruokaa ympäri Suomen, kissanomistaja Vantaalta resonoi täysin erilaisen mainoksen kanssa kuin vaikkapa koiran omaava henkilö Rovaniemellä.

Kaupan pitäisikin täten valmistaa kaksi mainosta, joista toisessa promotaan kissanruokaa kohdistettuna kissan ystäville ja toisessa koiranruokaa koirista kiinnostuneille ihmisille.

Samalla, kun internet on mahdollistanut kohdennetun markkinoinnin lukuisten eri alustojen ja palveluiden kautta, myös kuluttajat ovat oppineet vaatimaan yhä kohdennetumpaa mainontaa. Harva reagoi enää vastaavalla tavalla yleistettyyn mainontaan pointin alkuun esitetyn mallin mukaisesti a.e.i (aika ennen internetiä).

Meidän pitää siis tuntea kohdeyleisömme läpikotaisin. Esitä itsellesi seuraavia kysymyksiä kohdeyleisöä määrittäessäsi:

– Mitkä ovat kohdeyleisön kipukohdat ja intohimot?
– Mitä he himoitsevat?
– Mitä he ajattelevat?
– Mitä he etsivät hakukoneesta?

Olemme entistä valmiimpia siirtymään pointtiin nro 2 näihin kysymyksiin vastaamisen jälkeen käydessämme läpi kolme pointtia siihen, miten löytää unelma-asiakas.

Pointti #2: Missä kohdeyleisö kokoontuu?

Photo by Rod Long on Unsplash

Pointin 2 alkuun on hyvä muistaa se seikka, että kohdeyleisö ja sitä kautta unelma-asiakas koostuu aidoista ja oikeista ihmisistä. Tämän vuoksi meidän pitää tutustua tarkemmin kohdeyleisön sisältämien ihmisten käyttäytymiseen.

Ymmärtääksemme heidän ajatuksiaan tarkemmin, jatkamme kysymysten esittämistä ykköspointtia konkreettisemman aivoriihen muodossa:

– Missä kohdeyleisö viettää aikaa verkossa?
– Millaisiin sähköpostilistoihin he liittyvät?
– Mitä blogeja he lukevat?
– Millaisiin Facebook-ryhmiin he kuuluvat – vai käyttävätkö he Facebookin sijaan Instagramia?
– Millaisia hakusanoja he käyttävät Googlessa?
– Mitkä ovat ne verkkokaupat, josta he tilaavat tuotteita?

Näihin kysymyksiin vastaaminen saattaa viedä paljonkin aikaa ja vaivaa mutta saamme samalla kullanarvoista tietoa kohdeyleisön kokoontumisesta ja käyttäytymisestä heidän maksimaalista palvelemista ajatellen.

Samalla, kun etsimme vastauksia kysymyksiin, löydämme ratkaisun avaimet siihen, mistä hankimme kävijät – eli liikenteen – omalle liiketoiminnalle. Liikenteen hankkimisen ei siis yksinkertaisesti tarvitse olla tämän monimutkaisempaa – vaikka monet haluavatkin saada sen kuulostamaan rakettitieteeltä.

Kun lopulta löydämme vaikka vain sen yhden kultasuonen, jossa unelma-asiakas hengailee, tehtävänämme on johdattaa heidät omaan vaikutuspiiriimme eli käytännössä kotisivustollemme.

Jatkamme tästä pointin #3 myötä.

Pointti #3: Miten saat kohdeyleisön siirtymään omaan vaikutuspiiriin?

Photo by rawpixel on Unsplash

Jos olet käymässä hyvin mielenkiintoista keskustelua oman intohimoaiheen ympäriltä, huomiosi nappaaminen toisaalle vaatii todella merkityksellisen tapahtuman, eikö vain? Varsinkin, kun tätä keskustelua käydään netissä, perinteiseen maailmaan kuuluvat yllättävät seikat eivät pääse yllättämään samalla tavalla.

Tällaisissa tapauksissa meidän tarvitsee laittaa todella paljon panosta peliin saadaksemme pointin 3 mukaisesti unelma-asiakkaista koostuva kohdeyleisö siirtymään oman vaikutuspiirimme pariin.

Yksi loistavasti toimiva keino ihmisten huomion saamiseen on valtavaa kiinnostusta herättävä keskeyttäminen.

Esimerkki:

Olet varmasti huomannut kaupankassalle mennessäsi iltapäivälehtien täyttämät telineet kissankokoisten otsakkeiden kera. Nämä otsikot ovat yleisesti ottaen muutaman sanan mittaisia sensaatiohakuisia ja valtavaa kiinnostusta herättäviä höttöuutisia ajankohtaisista tapahtumista.

Samalla kuitenkin näiden muutamien sanojen pitää herättää ihmisissä sellaisia tunteita, että he innostuvat tietämään asiasta enemmän nappaamalla lehden kassahihnalle mukaan.

Unelma-asiakkaan huomio viedään samalla tavalla myös netissä.

Meidän täytyy kyetä muodostamaan sellaista sisältöä kohdeyleisömme kokoontumaan yhteisöön, että he kiinnostuvat klikkaamaan mainostamme sähköpostin lukemisen, nettisisällön selaamisen ja älypuhelimen ilmoitusäänien sekoittamassa yhtälössä.

Tätä kautta saamme johdateltua hänet oman vaikutuspiirimme pariin.

Suosittelen käyttämään apuna huomion varastamiseen sopivia otsakkeita miettiessäsi Googlen kuvahakua hakusanojen ’ilta sanomat otsikot’ & ’iltalehti otsikot’ kanssa.

Näet näiden avainsanayhdistelmien avulla monia erilaisia sanayhdistelmiä. Voimme hyödyntää niiden sisältämää psykologista aspektia myös omien ns. aasinsiltana toimivien mainosten kirjoittamisessa unelma-asiakkaan johdattamiseksi sen hetkiseltä kokoontumissivustolta omalle laskeutumissivullemme.

Yhteenveto

Tiedät nyt tämän artikkelin luettuasi sen, mitkä ovat kolme pointtia unelma-asiakkaan löytämiseen. Nämä kolme läpikäytyä tärppiä olivat siis:

– Kohdeyleisön määrittäminen
– Kohdeyleisön kokoontumissivustojen paikallistaminen
– Kohdeyleisön johdattaminen sivustolta omaan vaikutuspiiriin

Saat samalla lasertarkasti kohdennettuja kävijöitä omalle kotisivustollesi suoritettuasi huolellisesti nämä edellä mainitut kolme seikkaa.

Tähän loppuun on tärkeä mainita myös se seikka, että näitä kaikkia unelma-asiakkaan löytämiseen suoritettavia vaiheita ei ole tarkoitus tehdä itse. Meidän liiketoimintaa pyörittävien yrittäjien tulisi pyrkiä hyödyntämään erilaisia osaajia varsinkin teknistä näkökulmaa vaativien teemojen ympäriltä.

Esimerkiksi Facebook-mainoksen pyörittämiseen voimme yrittää löytää apua Facebook-osaajalta ja Google-mainosten tekemiseen Google AdWords – tietäjältä.

Meidän on toki hyvin tärkeä ymmärtää kokonaiskuva minkä tahansa asian osalta. Mutta oman ajan keskittäminen kaikkiin tärkeimpiin seikkoihin vaatii sen, että pyrimme täyttämään palapelin eri paikkoihin sopivat palaset sen tietyn sektorin ammattilaisella.

Tämä ei ole missään nimessä helppoa, mutta täysin mahdollista – myös kotimaisilla markkinoilla suomen kielellä toimiessa!

Tarinaa pukkaa

Viimeisimmät blogiartikkelit

upeasti menestyvä myyntisuppilo
perinteiset kotisivut liidimagneetiksi

Related Articles

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *